„Cu Eminescu în inimă” - Sărbătoare Culturală de Excepție la Palatul de Cultură „N.Botgros

  Foto și video · 17 Ianuarie 2024

  Într-o seară plină de farmec și emoție, Palatul de Cultură „N.Botgros” din Cahul a fost gazda spectacolului literar-muzical de excepție în data de 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii. Evenimentul a adunat o pleiadă impresionantă de talente și instituții culturale, creând un cadru memorabil pentru celebrarea marelui poet Mihai Eminescu.

  Participanții la spectacol au fost martorii unei reprezentații artistice deosebite, în care s-au unit forțele muzicii, dansului, cântecelor și interpretări teatrale sub coordonarea Teatrului Studiou "Masca", Orchestrei de muzică populară "Izvorașul", Fanfara Municipală Cahul, Ansamblul etnofolcloric "Altița", Ansamblurile "Bobocelul" și "Majorette-Show" care au creat o simfonie culturală plină de culoare și emoție.

  Colaborarea dintre Palatul de Cultură „N.Botgros”, Școala de Muzică „M.Cebotari”, Centrul de Creație „Luceafărul”, și Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu” a adus laolaltă forțe artistice remarcabile, demonstrând unitatea în diversitatea expresiilor culturale.

  Momentul de culminare al serii a fost adus de interpreta Violeta Botezatu, o invitată specială ce a încântat publicul cu talentul și vocea sa inconfundabilă. Spectacolul, plin de muzică, cântece și recitaluri, a fost un omagiu adus Zilei de Naștere a lui Mihai Eminescu, reflectând bogăția și diversitatea culturală a comunității din Cahul.

  Pentru cei care au ratat acest moment de excepție sau doresc să retrăiască emoția serii, înregistrarea live a evenimentului este disponibilă pe paginaPalatului de Cultură „N. Botgros”. Fotografiile de mai jos surprind clipele captivante ale spectacolului, în care cultura a fost celebrată într-o atmosferă plină de entuziasm și respect pentru valorile naționale.

  Materiale: Ecaterina Bondareva
  Distribuie