Izvorașul - Fenomen de folclor autentic la „Românii au talent”

  Cultura · 09 Februarie 2024
  Izvorașul - Fenomen de folclor autentic la „Românii au talent”

  În seara de 9 februarie, la televiziunea ProTV, ansamblul de dansuri populare "Izvorasul" din mun.Cahul a făcut istorie în emisiunea "Românii au talent", reușind să cucerească publicul și jurații prin prestația lor extraordinară. Fenomenul pe scenă a adus în prim-plan nu doar talentul artistic, ci și autenticitatea folclorului cahulean.

  Povestea din spatele ansamblului este una impresionantă. Membrii acestuia provin din medii diverse, cu ocupări variate în domenii precum militar, special sau învățământ. Cu toate acestea, atunci când se reunesc pentru repetiții, devin o a doua familie, în care pasiunea pentru dans și folclor îi unește într-un mod special.

  Pe durata impresionantei prestații a ansamblului, jurații și prezentatorii au fost cuprinși de emoții intense, exprimându-și admirația prin zâmbete, senzații de piele de găină, aplauze și exclamații precum „Vai, ce frumos!”, „Doamne, ce frumos!”, „Bravooo!”, și chiar „Ce a fost asta? Circ de Soleil?!”

  După momentul lor pe scenă, fiecare jurat și-a exprimat părerea și emoțiile:

  Andra a declarat: „Eu personal nu am văzut asemenia energie și asemenia dans bine executat de toti dansatorii sincron, Voi ati vazut cat de repede a fost melodia asta?! Măi unul nu a călcat gresit! Impecabil!

  Mihai Bobonete a spus:  „Despre voi pot să spun lucru de care sunt foarte sigur, în ăște 3 ani de când sunt la Românii au Talet, suntei cel mai bun ansamblu folcloric pe care l-am văzut.”

  Dragoș Bucur a comentat: „Pot să spun multe, începând cu faptul că toate domnișoarele arată foarte bine și zâmbesc frumos. Am avut senzația că toți băieții sunteți frați, cu aceeași atitudine, aceeași energie și același ritm. Dar ce vreau să zic de fapt, este prima oară, de când sunt eu aici când cred că un ansamblu de tipul acesta poate să câștige „Românii au talent”.

  Cu patru voturi de „DA” pentru Cahul, ansamblul se pregătește pentru etapa următoare!

  Mihai Bobonete a exclamat: „Ansamblu Fenomen, Genial, Extraordinar! Mi-au plăcut foarte mult. Ansamblul „Izvorasul” - Rules!”

  Andra a menționat: „La ei chiar se potrivește - Ansamblu Fenomen!”

  Andi Moisescu a concluzionat: „Măi da, meritau „Golden Buzz”!”

  Sursa: visitcahul.md
  Distribuie