O seară de aducere aminte și inspirație la Școala de Muzică „Maria Cebotari” în cinstea lui Grigore Vieru

Cultura · 15 Februarie 2024
O seară de aducere aminte și inspirație la Școala de Muzică „Maria Cebotari” în cinstea lui Grigore Vieru

Data de 14 februarie a fost marcată de un moment special la Școala de Muzică "Maria Cebotari", unde elevii talentați au strălucit pe scenă într-un concert dedicat memoriei marelui poet Grigore Vieru. Evenimentul a fost plin de emoție, sensibilitate și reverență față de una dintre cele mai importante figuri literare ale neamului nostru.

Programul serii a reprezentat o armonioasă îmbinare între poezie și muzică, evidențiind diversitatea și bogăția artistică a operei lui Grigore Vieru. De la versuri pline de înțeles și emoție, până la melodii delicate la pian și vioară, și vocea pură a unui cor de copii, fiecare moment a fost un tribut adus talentului și moștenirii literare a poetului.

Concertul a subliniat încă o dată că arta și cultura reprezintă mijloace prin care putem onora și păstra vie memoria celor care au lăsat o amprentă profundă în inimile noastre. Elevii și profesorii de la Școala de Muzică "Maria Cebotari" au demonstrat că prin expresia artistică, putem perpetua și celebra în mod unic viața și creația unui mare om de cultură.

Nu putem să nu menționăm colaborarea fructuoasă cu domnul Ion Ciuta, directorul Școlii de Arte Plastice pentru copii din mun.Cahul, care a adus o contribuție semnificativă la reușita evenimentului. Felicitări tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui eveniment de excepție, care a adus împreună comunitatea într-o atmosferă de recunoștință și respect pentru cultura noastră deosebită.

Sursa: www.instagram.com
Distribuie