Cahul - Orașul Sportivilor: Rezultate Competițiilor Internaționale și Naționale din perioada 24-26 mai

    Sport · 26 Mai 2024
    Cahul - Orașul Sportivilor: Rezultate Competițiilor Internaționale și Naționale din perioada 24-26 mai

    Orașul Cahul continuă să-și confirme statutul de veritabilă pepinieră de talente sportive, grație muncii asidue și efortului constant al cluburilor sportive, antrenorilor și școlilor din localitate. În perioada 24-26 mai, sportivii cahuleni au obținut rezultate de excepție la competiții internaționale și naționale, demonstrându-și talentul și dedicarea.

    Tinerii voleibaliști din Cahul în finala Campionatului Moldovei

    Timp de patru zile, etapa zonală a Campionatului Moldovei la volei pentru fete sub 14 ani a avut loc în sala Școlii Sportive nr. 1 din Cahul, reunind echipe din Regiunea de Sud: Comrat, Copceac, Ceadîr-Lunga, Cantemir și Cahul. Echipa Școlii Sportive nr. 1 din Cahul, antrenată de Aliona și Evghenii Hariton, a ocupat locul al doilea și s-a calificat în finala Campionatului Republicii Moldova, care se va desfășura la Chișinău începând cu data de 22 mai 2024.

    ADCC Amateur World Championship 2024 (grappling), Varșovia, Polonia

    Clubul Sportiv "Wolf Pack Academy" din Cahul a participat la campionatul mondial amator ADCC în perioada 25-26 mai, alături de 700 de participanți din 38 de țări și 160 de academii. Cahulenii au obținut rezultate impresionante:

    • Locul I: Popazu David, Vrabii David, Fiodorov Ivan, Boiatiuc Alexandr, Gaidașenco Dumitru.
    • Locul I: Cea mai bună academie.

    Faptul că sunt o tânără generație, pregătirile pentru astfel de competiții merg în continuu, în fiecare zi, dimineața și seara. Este destul de monoton, dar străduința și spiritul de echipă ne fac să fim puternici. Sperăm că, dacă ne vor susține autoritățile Republicii Moldova, vom ajunge să ridicăm drapelul pe arenele mondiale din Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe și Brazilia. - a declarat Mircea Bragagiu, antrenorul clubului.

    Campionatul Moldovei și Transnistriei la Powerlifting, Bender

    În perioada 25-26 mai, sportivii cahuleni au participat la Campionatul Moldovei și Transnistriei la Powerlifting și au obținut rezultate remarcabile:

    • Maxim Banov: Locul I la categoria submasteri și locul III la categoria open (suma totală: 457,5 kg).
    • Hamhadera Iacov: Campion absolut junior la categoria până la 100 kg (suma totală: 715 kg).
    • Chiosa Denis: Locul I la categoria juniori până la 90 kg.
    • Anastasia Dermenji: Locul I la categoria juniori până la 75 kg.
    Performanțe remarcabile ale șahiștilor Cahuleni

    Centrul de Șah Cahul a participat, în perioada 25-26 mai, la un turneu de șah în Tulcea, România, unde au obținut rezultate impresionante:

    • Jurcan Nicolae: Locul I U 8
    • Mihai Elias: Locul III U 8
    • Butuc Beatrice: Locul I F U 8
    • Panisco Alexandru: Locul III U 10

    Aceste rezultate reflectă efortul și dedicația sportivilor, antrenorilor și cluburilor din Cahul. Prin munca lor neîncetată, aceștia duc mai departe prestigiul orașului nostru și contribuie la creșterea renumelui Cahulului ca oraș al campionilor. Felicitări tuturor și mult succes în continuare!

    Sportivii cahuleni - mândria țării! 

    Sursa: visitcahul.md
    Distribuie