Campionatul Municipal Cahul la Șah clasic Open 2023

Sport · 13 Martie 2023
Campionatul Municipal Cahul la Șah clasic Open 2023

Timp de 2 săptămâni Palatul de Cultură a fost gazda Campionatului Municipal de Șah Clasic „Open-2023” organizat de Centrul de Șah Cahul și Primăria Municipiului Cahul. Iar în ziua de 12 martie, la încheierea evenimentului, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș a înmânat câștigătorilor diplomele meritate.

În cadrul campionatului au avut loc lupte fierbinți la tablele de șah, în care 10 cei mai buni șahiști au luptat pentru titlul de campion al mun. Cahul. Acești 10 șahiști de la mic la mare sunt: Mocanu Andrian, Movilă Marc, Doncev Alexandru, Munteanu Stanislav, Bondarev Veceaslav, Crasnopiorov Alexandru, Ciobanu Victor, Dermanchi Andrei, Doncev Andrei, Cornev Serghei.

După 9 runde de joc:

  • Locul I - Crasnopiorov A
  • Locul II - Ciobanu V. 
  • Locul III s-a dus cea mai acerbă luptă între 3 persoane: Dermanchi A, Munteanu S. și Bondarev V. care au acumulat câte 5 puncte și a fost necesar ca toți trei să joace adăugător. Iar în final pe locul III s-a clasat Dermanschi A. 
  • Locul IV - Munteanu S.
  • Locul V - Bondarev V.

Printre premianții speciali al acestui campionat a fost și cel mai tânar șahist Mocanu A. vârsta de 9 ani care s-a întrecut cu cei mai experimentați și puternici șahiști și a ocupat locul 6, iar cel mai vârstnic șahist Cornev S. vârsta 69 ani, jucător care regulat practică jocul de șah. Deasemenea aplaudăm celorlalți participanți: Doncev Andrei, Doncev Alex și Movilă Marc, care sunt debuntanți la acest campionat și doar le-a lipsit puțină experiență ca să arăte un joc stabil și puternic dar sunt pe merite în lista celor 10 cei mai buni șahiști al mun. Cahul.

Centrul de șah Cahul exprimă sincere mulțumiri Primarului dl Nicolae DANDIȘ și d-nei Larisa NISTERENCO pentru suportul financiar la organizarea acestui campionat al mun.Cahul.

Sursa: visitcahul.md
Distribuie