Opera Carmen în premieră pe scena municipiului Cahul

  Cultura · 06 Martie 2024
  Opera Carmen în premieră pe scena municipiului Cahul

  Într-un spectacol memorabil desfășurat în data de 5 martie, celebra operă Carmen de Georges Bizet a fost interpretată în municipiul Cahul.
  Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică “Mărțișor în toată țara”, aducând în prim-plan talente remarcabile și pasiunea pentru muzica clasică.

  Pe scena mare a palatului, spectatorii au avut privilegiul să rămână impresionați de interpretările operei Carmen, sub îndrumarea unor artiști de excepție:
  Orchestra Concertino, împreună cu mezzo-soprana Ljubica Vranes din Serbia, baritonul Gheorghe Severin, Capela Corală Academică „Doina” condusă de Ilona Stepan și Corul de Copii al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, sub îndrumarea lui Nicolae Jelescu.

  Sala a fost martoră la un moment deosebit de artistic, iar atmosfera a fost întregită de prezența unui public numeros și entuziast. În calitate de invitați speciali la acest eveniment au fost reprezentanții Institutului Goethe și a proiectului EU4Culture, datorită căruia municipiul Cahul poartă titlul de Capitală Cultural-Creativă a Republicii Moldova.

  Sursa: visitcahul.md
  Distribuie