Școala Sportivă nr. 1

    Școala  Sportivă  nr. 1
    Școala  Sportivă  nr. 1
    Scurta descriere

    Școala Sportivă nr.1 se remarcă prin rezultatele sportivilor ce frecventează cluburile de aerobică, gimnastică, dansuri sportive, baschet, volei, șah, tenis de masă, toți cu rezultate marcante la competiții, campionate naționale, dar și internaționale.

    Clubul sportiv „GAMA SIND” de baschet 4 titluri de campioană naţională, 5 Cupe ale Moldovei şi este prima deţinătoare a Supercupei Moldovei. Iar echipa de volei feminin, ocupând locul 3 la Campionatul RM, 2022.

    Pe peretele clădirii Şcolii în anul 1989 a fost executat mozaic de către artistul G.A. Hadjioglov (în unele surse Hadjalov), originar din Ucraina, membrul Uniunii Artiştilor Plastici din Rusia, a realizat numeroase expoziţii în toată lumea, o serie de lucrări monumentale în R. Moldova în perioada anilor 1979-89, dintre care două mozaicuri în oraşul Cahul. Printre ele se numără şi acest mozaic – un panou alcătuit din cinci compoziţii stilizate cu tematică sportivă, viu colorată, realizată din smaltă (sticlă topită cu pigmenţi de diferite culori).

    Activități
    • Baschet
    • Volei
    • Tenis de masă
    • Gimnastică
    • Dansuri sportive
    Galerie
    Contacte
    Distribuie