Ziua Independenței Republicii Moldova sărbătorită la Cahul

  Foto și video · 28 August 2023
  Ziua Independenței Republicii Moldova sărbătorită la Cahul

  Într-o zi plină de emoții și spirit național, locuitorii orașului Cahul au sărbătorit cu mândrie Ziua Independenței Republicii Moldova. Evenimentele au început dis-de-dimineață, adunând comunitatea pentru a marca această ocazie specială.

  Dimineața a debutat cu un miting plin de semnificație, însoțit de discursuri oficiale care au subliniat importanța zilei pentru istoria națională. Cu o abordare artistică captivantă, colectivele Palatului de Cultură au prezentat un flash-mob inedit, îmbinând cu măiestrie mesajul istoric cu elemente moderne.

  Mitingul a fost urmat de un moment de comemorare la bustul lui Ștefan cel Mare, unde participanții au depus flori, un gest solemn de omagiu adus istoriei și tradițiilor.

  Seria de activități s-a reluat în seara zilei, oferind o diversitate de evenimente pentru toate vârstele. În deschidere, Expoziția Artelor Vizuale a Școlii de Arte Plastice pentru Copii din mun. Cahul a adus în prim-plan talentul și creativitatea tinerilor artiști locali.

  Pentru cei mici, scena din Piața Horelor a fost animată de spectacolul "Magic Show", susținut de îndrăgitul iluzionist Andrei Andronachi. Cu trucuri impresionante și momente de amuzament, copiii au fost captivați și încântați de prestația sa.

  Serata artistică a continuat cu prestațiile remarcabile ale colectivelor artistice ale Palatului de Cultură "N.Botgros" din Cahul și ale Centrului de Creație "Luceafărul". Dansurile și interpretările lor au adus bucurie și emoție în rândul publicului, creând o atmosferă de conectare și veselie.

  Momentul culminant al evenimentului a fost "Hora de Sărbătoarea", în care toți participanții s-au unit într-un dans popular, celebrând spiritul unit al comunității și iubirea pentru țară.

  Astfel, sărbătoarea Ziua Independenței Republicii Moldova a fost marcată în Cahul cu entuziasm și înaltă considerație pentru trecut, prezent și viitor, subliniind unitatea și diversitatea valorilor naționale.

  Sursa: visitcahul.md
  Distribuie