Concertul de caritate de muzică clasică “1001 de nopți”

Foto și video · 14 Iulie 2023

Pe data de 8 iulie, Palatul de Cultură a fost marcat un eveniment muzical deosebit. JCI Cahul și Filarmonica Municipală Cahul au organizat un concert de caritate cu muzică clasică intitulat "1001 de nopți".

Spectatorii au avut privilegiul de a se bucura de prestația remarcabilă a unor artiști de talie internațională. Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova” a fost protagonistul principal al serii, interpretând un program muzical divers și captivant. Programul a inclus un Aranjament Orchestral pe tema imnului "Holy, Holy, Holy" (Sfânt, Sfânt, Sfânt) pentru orgă, pian și orchestră, compus de David Winkler. La orgă a evoluat Ana Strezeva, o Artistă al Poporului, iar la pian a fost prezentă Vera Stoianova, un "Maestru în Artă", oferind o interpretare impecabilă.

Una dintre piesele principale ale serii a fost Concertul №1 în si bemol minor, Op. 23 pentru pian și orchestră, compus de P.I. Ceaikovski. Solistul Gheorghe Voilochnikoff din Germania a impresionat publicul cu virtuozitatea sa și abordarea sensibilă a acestui clasic al muzicii. Sunetele pianului său s-au împletit armonios cu acompaniamentul orchestrei, creând o atmosferă captivantă în sala de concert.

Momentul culminant al serii a fost suita simfonică "Șeherazada", op. 35 de N.A. Rimski-Korsakov. Dirijată de talentatul Rotilă Ilioe Croitoru, orchestra a redat povestea fabuloasă a lui Șeherazada cu măiestrie și emoție. Fragmente din această suită simfonică au călătorit cu publicul în tărâmul exotic al poveștilor Orientului Mijlociu, captivându-i pe toți cei prezenți.

Evenimentul a fost organizat în scopuri caritabile, pentru a sprijini cauze nobile și a aduce bucurie în inimile discipolilor Școlii de Muzică "M.Cebotari" din Cahul, căror li se va achiziționa "Pian Royale" 

Pentru a vedea pozele de la eveniment accesați linkul >>>  https://goo.su/hZHcX9

Sursa: visitcahul.md
Distribuie