(Foto) Premiera Spectacolului „Isprăvile lui Păcală” încântă publicul din Cahul

  Cultura · 25 Mai 2024
  (Foto) Premiera Spectacolului „Isprăvile lui Păcală” încântă publicul din Cahul

  Palatul de Cultură „N. Botgros” din Cahul 25 mai 2024 a fost gazda premierei spectacolului pentru copii „Isprăvile lui Păcală” de Petre Dulfu. Spectacolul, realizat de adolescenții Studioului Teatral „Masca”, a adus pe scenă povestea populară românească într-o manieră captivantă și autentică.

  Adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani au dat viață personajelor din folclorul românesc, oferind o interpretare plină de energie și pasiune. Conducătoarea Studioului Teatral „Masca” și regizoarea spectacolului, doamna Alina Carp, a subliniat entuziasmul și dedicarea tinerilor actori:

  Ideea de a monta un spectacol folcloric a fost apreciată de către copii, mai ales că snoavele lui Păcală sunt foarte cunoscute. Am muncit mult, cu străduință, iar rolurile au fost distribuite perfect. E un spectacol bine concis, colorat prin costume create special pentru acest spectacol. Mi-a fost ușor să lucrez cu ei, pentru că sunt adolescenți și și-au asumat responsabilitatea. Am lucrat împreună atât la crearea personajelor, cât și la coloana sonoră, și, în final, avem o lucrare frumoasă, folclorică, pentru toate vârstele. Cu siguranță pot spune că acest spectacol are viitor și potențial de a fi promovat și adus pe scenele internaționale.

  Unul dintre aspectele remarcabile ale spectacolului a fost decorul și scenografia, realizate de Pavel Cornogolub, și costumele, create de Marcela Creciun și Zorina Atanasov. Pavel Cornogolub a subliniat importanța autenticității în realizarea decorului:

   În decorul acestui spectacol, am acordat o atenție deosebită elementelor caselor, astfel am accentuat stilul caselor noastre, autentice de la sud.

  Decorul și costumele au jucat un rol crucial în aducerea poveștii la viață, oferind un cadru autentic și captivant pentru public. Elementele tradiționale au fost meticulos integrate, subliniind frumusețea și unicitatea culturii locale.

  Premiera spectacolului „Isprăvile lui Păcală” a fost un succes răsunător, demonstrând talentul și dedicarea tinerilor actori din Cahul. Publicul a fost încântat de performanțele artistice și de bogăția vizuală a spectacolului, confirmând încă o dată importanța promovării culturii tradiționale.

  Sursa: visitcahul.md
  Distribuie