Palatul de Cultură „N.Botgros”

Palatul de Cultură „N.Botgros”
Palatul de Cultură „N.Botgros”
Scurta descriere

Edificiul Palatului a fost finisat în anul 1984, cu o capacitate de 600 de locuri ce se face remarcat prin sediul a 11 colective și ansambluri de muzică și dans: „Izvorașul”, „Iuventa”, „Nufărul”, „Bobocelul”, „Majorette-Show”, „Lăcrimioare”, Teatrul Studiou „Masca”, Centrul de Șah, Cercul Mâini Dibace „Hobby Boom”, Cercul de Chitară, Fanfara Municipală. Cercuri care sunt frecventate de peste 600 de copii.

Palatul de Cultură este organizator a mai multor evenimente, printre care se enumeră:
▶ Concertele dedicate Sărbătorilor de Iarnă, 8 martie, Ziua Ocrotirii Copilului, Ziua orașului Cahul, Hramul or.Cahul, ș.a.
▶ Festivalul Internațional de folclor „Nufărul Alb”
▶ Festivalul „Mărțisor”
▶ Expoziția permanentă a meșterilor populari din regiunea transfrontalieră (România)

De asemenea, este gazda a diferitelor activități și evenimente: expoziții, concerte, spectacole, master-classuri, întâlniri de creație, treninguri, seminarii, festivaluri, concursuri, conferințe, filme, ș.a.
În martie 2016 la inițiativa primarului Nicolae Dandiș, și în urma deciziei finale luate de consiliul orășenesc Cahul, Palatul a primit numele Maestrului Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu, raionul Cahul, într-o familie de lăutari. Începând cu anul 1978, Nicolae Botgros conduce Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”. În anul 2012, Consiliul raional Cahul i-a conferit titlul „Cetăţean de onoare al raionului Cahul”.

Galerie
Contacte
Distribuie