Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, mun. Cahul

  Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, mun. Cahul
  Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, mun. Cahul
  Scurta descriere

  Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o instituţie publică, fondată la 7 iunie 1999, având ca scop pregătirea şi asigurarea localităţilor din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. În cadrul Universității activează, trei facultăţi: Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

  Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este formată din: 2 blocuri de studii cu 6 laboratoare și 12 centre de cercetare științifică, inovare și dezvoltare, 10 săli multimedia, biblioteca universitară, Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Documentare al UE, Punctul de documentare NATO, zona Free Wi-Fi Orange, sală de sport, 2 cămine.

  Universitatea oferă anual: numeroase burse acordate de diverse instituții din țară și de peste hotare, oportunități de mobilitate academică și participări la conferințe științifice internaționale. Mulţi studenţi sunt apreciaţi cu diplome şi menţiuni la diferite concursuri, ceea ce demonstrează potenţialul intelectual al universităţii. În contextul modernizării sistemului de învăţământ superior, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” depune eforturi pentru implementarea în practică a prevederilor Procesului de la Bologna.

  Galerie
  Contacte
  Distribuie