Școala de Arte Plastice pentru copii, mun. Cahul

  Școala de Arte Plastice pentru copii, mun. Cahul
  Școala de Arte Plastice pentru copii, mun. Cahul
  Scurta descriere

  Școala de arte plastice pentru copii din mun. Cahul a fost fondată la data de 01.08.1960 de către Gheorghe Guzun, pe atunci tânăr absolvent al Școlii de Arte plastice “Ilia Efimovici Repin” din Chișinău, actualmente Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”.
  Până în present și-au făcut studiile în Școală peste 2000 elevi, care, după absolvire și-au prelungit studiile la instituțiile de învățământ din R. Moldova devenind artiști plastici și membri a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, profesori în Școlile de Arte Plastice, Colegii de arte, instituții de învățământ superior, au practicat artele plastice atât în țară cât și peste hotarele ei. La moment în școală își fac studiile 240 de elevi din municipiu și din suburbiile lui.

  Pe parcursul anilor elevii au participat la concursuri de nivel local, național și internațional fiind menționați cu medalia de aur, premiul mare, locurile 1, 2, 3 și diplome de mențiuni. Școala este organizatoarea a mai multor expoziții de artă, printre care se enumeră: Expoziția de artă contemporană „Punct Vernal” și Expoziția de arte vizuale „Elegie Autumnală”

   Școala de arte plastice oferă:
  - cursuri de desen
  - cursuri de pictură
  - cursuri de compoziţie de şevalet
  - cursuri de compoziţie decorativă
  - cursuri de istoria artelor
  - cursuri de sculptură
  - cursuri de grafică de calculator.

  Galerie
  Contacte
  Distribuie