Liceul Teoretic „Ioan Vodă”

Liceul Teoretic  „Ioan Vodă”
Liceul Teoretic  „Ioan Vodă”
Scurta descriere

Liceul Teoretic “Ioan Vodă” din or. Cahul este prima și cea mai veche instituție din sudul Moldovei și din raionul Cahul, care a fost înființată din anul 1913. Inițial un liceu pentru băieți, în anul 1918 instituția a devenit cunoscută sub numele de “Ioan Voievod”, iar mai târziu a devenit “Școală Internat”.

În anul 1990 liceului i se conferă statutul de instituție pre-universitară, astfel acesta devine Liceul Teoretic “Ioan Vodă” din or. Cahul. Începând cu anul 2000 liceul este parte a diferitor proiecte internaționale precum: Proiectul Claselor Bilingve din Republica Moldova (2000), Programul ROBOCLUB (2017), North Carolina – Moldova Service Learning School Partnership Project (2016-2017; 2017-2018), etc. De asemenea, elevii liceului participă anual la diferite concursuri la nivel local și internațional obținând locuri de frunte: programul Flex, concursul raional Feel English-Speak English, și olimpiadele raionale și republicane.

Din momentul fondării acestei instituții, elevii au șansa de a studia două limbi moderne: Limba Engleză și Limba Franceză. Buna pregătire a elevilor și profesorilor a condus, în ultimii ani, la susținerea cu brio a testelor de certificare a competențelor lingvistice la limba engleză precum: TOEFL, Cambridge, DELF. Liceului dispune de săli bine dotate cu tehnică, mobilier școlar și cadre didactice pregătite, astfel asigurând buna desfășurare a procesului educațional.

Liceul “Ioan Vodă” este o instituție educațională, complexă și modernă care îmbină tradiția cu inovația și care oferă elevilor oportunități de instruire accesibilă, sprijinind în același timp dezvoltarea unei personalități armonioase, creative, pragmatice și orientate spre succes.

Ne concentrăm pe studierea limbilor străine, utilizarea computerelor și a internetului simultan cu o puternică promovare a valorilor civice, a talentelor, a abilităților literare, artistice și sportive care constituie cerințele specifice școlii, în parteneriat cu comunitățile locale și internaționale, ONG-uri, susținând concomitent inițierea proiectelor educaționale.

Galerie
Contacte
Distribuie