Colegiul Industrial-Pedagogic „Iulia Hașdeu”

  Colegiul Industrial-Pedagogic „Iulia Hașdeu”
  Colegiul Industrial-Pedagogic „Iulia Hașdeu”
  Scurta descriere

  Colegiul Iulia Hasdeu din Cahul este considerat drept cea mai veche instituţie de învățământ pedagogic din republică. A fost reorganizat în anul 2003, în baza Şcolii Pedagogice „A. Macarenco” fondată la 8 mai 1945. În iunie 1992 este formată Şcoala Normală care în august 1996 devine Colegiul de Pedagogie şi Arte „I. Hasdeu”. Din 2003 comasat fiind cu Colegiul Agricol din localitate, se deschide Colegiul Industrial - Pedagogic. Începând cu 2016 IP Colegiul Iulia Hasdeu din Cahul.

  De la fondare şi până în prezent instituţia a promovat şi continuă să promoveze un învăţământ modern, deschis şi flexibil, formând abilităţile şi competenţele tinerilor specialişti.

  În prezent, cei 1332 elevi îşi fac studiile la specialităţile: Administrarea Aplicațiilor WEB, Programarea și Analiza Produselor Program, Contabilitate, Ecologie și Protecția Mediului, Educație Timpurie Educator, Învățământ Primar, Asistență Socială, inclusiv cu formă de organizare a învățământului dual.

  Cadrele didactice şi elevii sînt iniţiaţi în elaborarea şi implementarea de proiecte educaţionale cu parteneri externi, în consecinţă localităţile din partea de sud a ţării sînt asigurate cu cadre de înaltă calificare.

  Galerie
  Contacte
  Distribuie